Συνέδρια - Εκδηλώσεις

Συνέδρια της ΕΕΚΠ

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου και 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας (ΕΕΚΠ) στην Αθήνα το 2020 και στη Θεσσαλονίκη το 2021, ευελπιστούμε στη μαζική και ενεργή σας συμμετοχή.

Ο τίτλος του συνεδρίου θα είναι «Πρακτική βασισμένη σε αποδείξεις και μελλοντικές κατευθύνσεις». Σχεδιάζουμε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επίκαιρο πρόγραμμα με καταξιωμένους, διεθνούς κύρους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων θεμάτων, εκτεταμένα η διαχείριση και αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις του παχέος εντέρου και πρωκτού βασισμένη σε αποτελέσματα ευρέως αποδεκτών κλινικών μελετών (‘evidence-based medicine’) και μελλοντικές κατευθύνσεις στην αντιμετώπιση αυτή, όπως προκύπτουν από πρόσφατες κλινικές και εργαστηριακές μελέτες.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι επίσης ευκαιρία για την περαιτέρω γνωριμία, σύσφιγξη σχέσεων και συνεργασία μεταξύ χειρουργών και ιατρών άλλων ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Διενεργείται σε συνεργασία και υπό την αιγίδα σημαντικών ελληνικών, διεθνών εταιρειών και φορέων με τους οποίους η ΕΕΚΠ συνεργάζεται στενά.

Η ΕΕΚΠ ιδρύθηκε το 2018 για να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εκπαίδευση, στην αντιμετώπιση, κυρίως χειρουργική, των παθήσεων του παχέος εντέρου και πρωκτού. Η οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων έχει σκοπό να συνεισφέρει σε αυτόν τον στόχο. Επιπλέον με γνώμονα την εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων συναδέλφων, η εταιρεία μας εξασφάλισε ετήσια μετεκπαίδευση στην Κολοπρωκτολογία, σε έμμισθες θέσεις σε γνωστά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα κριθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Φιλοδοξούμε το συνέδριο να αποτελέσει μία πρακτική, δυναμική και ενωτική συνάντηση και προσδοκούμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

Με τιμή
Οι Πρόεδροι του Συνεδρίου

Δημήτριος Μαγγανάς
Χειρουργός,
Διευθυντής ΕΣΥ,
Α΄ Χειρουργική Κλινική,
ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός
Eelco de Bree
Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής -
Χειρουργικής Ογκολογίας
Πανεπιστημίου Κρήτης,
Διευθυντής Κλινικής
Χειρουργικής Ογκολογίας, ΠΑΓΝΗ