Επιστολή Προέδρου

Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας,

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω την προεδρία του ΔΣ της ΕΕΚΠ από τον προκάτοχό μου 1ο Πρόεδρο του ΔΣ της Εταιρείας μας, Καθηγητή Ιωάννη Κανέλλο, η οποία διάγει πλέον το 3ο έτος του βίου της.

Κατά το διάστημα αυτό υπό την προεδρία του καθηγητού Ι. Κανέλλου και με την συνδρομή των μελών του 1ου ΔΣ, η Εταιρεία οργανώθηκε και σήμερα απαριθμεί 190 μέλη.

Οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δύο Πανελλήνια Συνέδρια, το πρώτο στην Αθήνα το 2020, το δεύτερο στην Θεσσαλονίκη το 2021 και οργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αθήνα την άνοιξη του 2023.

Ανέπτυξε συνεργασίες με ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και φορείς, αποτέλεσμα των οποίων είναι η οργάνωση της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας της Εταιρείας μας, στην Αθήνα την 1/4/2022, με την συνεργασία της αντίστοιχης Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας [ACPGBI] και των Αραβικών Εμιράτων.

Επιπλέον με γνώμονα την εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων συναδέλφων η εταιρεία μας εξασφάλισε ετήσια μετεκπαίδευση στην Κολοπρωκτολογία σε έμμισθη θέση Fellow στο νοσοκομείο St’ Thomas του Λονδίνου – η πρώτη ήδη έχει απονεμηθεί – και εκκρεμούν άλλες δύο στο Royal Stoke University Hospital, τις οποίες προσέφερε ο κ. Αχιλλέας Τσιάμης, Clinical Director, τον οποίο θερμώς ευχαριστούμε.

Επιπλέον μετά από απόφαση του ΔΣ και αποδοχή του αιτήματός μας από τον εκδοτικό οίκο Wiley, επίσημο περιοδικό της εταιρείας μας είναι το “Colorectal Disease”, με ελεύθερη πρόσβαση των μελών μας, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΚΠ.

Ευελπιστώντας σε μία δυναμική συνέχεια με την βοήθεια των μελών του ΔΣ, του Επιτίμου Προέδρου και όλων των μελών μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας και να σας υπενθυμίσω ότι η ΕΕΚΠ είναι ανοικτή σε όλους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της ΕΕΚΠ
Βασίλειος Κομπορόζος MD,PhD,FACS


Εκτύπωση