Επιστολή Προέδρου

Εταιρεία

Επιστολή Προέδρου

Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας,

Από την τιμητική θέση του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Κολοπρωκτολογίας, με αυτό το μήνυμα θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα Μέλη για την εμπιστοσύνη τους και να μεταφέρω σε όλους σας τη βαθιά πεποίθησή μου ότι η Εταιρεία μας έχει αναδειχθεί σε μία δυναμική επιστημονική ομάδα που έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στους περισσότερους Έλληνες χειρουργούς, οι οποίοι είτε είναι αφοσιωμένοι είτε ασχολούνται επί το πλείστον με την αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού.

Ως ένα από τα ιδρυτικά Μέλη, μετά το επιτυχημένο από κάθε άποψη 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΚΠ υπό την Προεδρία των κ. E. de Bree και Δ. Μαγγανά, βλέπω με μεγάλη χαρά τη σταθερή εξέλιξή της και τη γόνιμη παρουσία της στα ελληνικά επιστημονικά δρώμενα που αφορούν τις βάσεις και τις εξελίξεις της χειρουργικής του κατώτερου πεπτικού.

Η άψογη οργάνωση και η σύγχρονη θεματολογία του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΕΚΠ το κατέστησαν αντάξιο πολλών ανάλογων διεθνών συνεδρίων. Με την πολύτιμη βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου και με τη συμβολή πρόθυμων Μελών της Εταιρείας, δεσμεύομαι για τη διεύρυνση του ρόλου της στη μετάδοση της διαρκώς μεταβαλλόμενης γνώσης στο πεδίο της κολοπρωκτολογικής χειρουργικής με στοχευμένες μετεκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τη συγκρότηση αφοσιωμένης ομάδας εκπαίδευσης (Task Force) και με την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που ευαισθητοποιούνται σε ειδικές ομάδες ασθενών, όπως καρκινοπαθείς και ασθενείς με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Προτεραιότητά μας θα είναι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ Μελών της Εταιρείας με ερευνητικό ενδιαφέρον για την οργάνωση και τη διενέργεια πολυκεντρικών μελετών στον ελληνικό χώρο. Σε αυτό πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Νέων Χειρουργών (Juniors Committee).

Η ενδυνάμωση των θετικών σχέσεων της Εταιρείας μας με τις εταιρείες που εκπροσωπούν την ιατρική βιομηχανία στον τόπο μας, οι οποίες και έχουν δείξει την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ΕΕΚΠ και την υποστήριξή τους στις μέχρι τώρα επιστημονικές εκδηλώσεις της, θα παραμείνει ένα από τους βασικότερους στόχους της νέας Διοίκησης της Εταιρείας.

Η συνεχής ενίσχυση της προσπάθειας ανάδειξης της «Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου και του Πρωκτού» ως αναγνωρισμένης εξειδίκευσης της χειρουργικής, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου, θα συνδυαστεί με την αποδεδειγμένα αμοιβαία στήριξη της Εταιρείας μας με την «μητέρα» Εταιρεία, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, την οποία με όλες τις προσπάθειές μας θα βοηθήσουμε για την αναβάθμιση και δομημένη οργάνωση της εκπαίδευσης των χειρουργών πανελληνίως.

Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας και να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες όλων μας που πιστέψαμε σε αυτό το όραμα και όλων όσοι μας στηρίζουν και μας ακολουθούν.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος της ΕΕΚΠ
Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, FACS, FASCRS
Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ