2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας  Kαινοτομία και εξατομικευμένη προσέγγιση. Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας Kαινοτομία και εξατομικευμένη προσέγγιση. Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική

16 - 18 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας, το οποίο εξαιτίας της πανδημίας, θα διεξαχθεί τελικά από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Το αίσθημα ευθύνης και οι στόχοι, μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κολοπρωκτολογίας, στην Αθήνα το 2020, με την εντυπωσιακή και ενεργό συμμετοχή 420 συνέδρων, είναι ακόμη πιο μεγάλοι.

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο είναι ευκαιρία για την περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών και των συνεργασιών μεταξύ χειρουργών και ιατρών άλλων ειδικοτήτων, που ενεργοποιούνται στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου.

Σχεδιάζουμε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επίκαιρο πρόγραμμα με καταξιωμένους διεθνούς κύρους εισηγητές. Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στην καινοτομία, την πολυπαραγοντική και εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών, στον άρτιο σχεδιασμό των θεραπευτικών βημάτων και στην ορθολογική εφαρμογή των ελάχιστα επεμβατικών τεχνολογιών, δηλαδή της λαπαροσκοπικής και της ρομποτικής χειρουργικής.

Σχεδιάζονται ένα Masterclass αφιερωμένο στη χειρουργική του παχέος εντέρου, συνεδρίες προτεινόμενων πολυκεντρικών μελετών και video, στρογγυλές τράπεζες και διαλέξεις. Θα καλωσορίσουμε επίσης διεθνείς ομιλητές.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα ενεργοποιηθούν η ιστοσελίδα της ΕΕΚΠ, τα κοινωνικά δίκτυα, η τεχνητή νοημοσύνη και η διαδικτυακή αναμετάδοση του συνεδρίου.

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας διενεργείται σε συνεργασία και υπό την αιγίδα σημαντικών ελληνικών, διεθνών εταιρειών και φορέων με τους οποίους η Ελληνική Εταιρεία Κολοπρωκτολογίας (ΕΕΚΠ) συνεργάζεται στενά.

Η ΕΕΚΠ, η οποία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προαγωγή της εξειδίκευσης στη χειρουργική του παχέος εντέρου, ιδρύθηκε το 2018 και αριθμεί ήδη 160 μέλη, πολλά των οποίων είναι γνωστές διεθνείς προσωπικότητες.

Η ΕΕΚΠ σε συνεργασία με γνωστά ιδρύματα του εξωτερικού θα απονέμει ετήσιες έμμισθες υποτροφίες σε μέλη της, νέους ιατρούς, για την εξειδίκευσή τους στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου στα πιο γνωστά Νοσοκομεία του Λονδίνου.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου
Ι. Δ. Κανέλλος
Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ
Διευθυντής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής Ι.Δ.Κ. Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος ΕΕΚΠ